Buitenschoolse opvang (4-13 jaar)

Na school kan je kind bij onze BSO terecht. Een gezellig plek waar we verschillende dingen doen. Van lekker ontspannen tot het volgen van een gave workshop. Wij zitten niet stil! Op BSO Westerbreedte hebben we twee BSO-groepen.

De groep het Noorderlicht: is speciaal voor de kinderen van 4 tot 7 jaar. Doordat we de kinderen splitsen op basis van hun leeftijd, krijgen alle kinderen de aandacht die ze verdienen. Vaak hebben jongere kinderen wat meer begeleiding van de pedagogisch medewerkers nodig dan oudere kinderen. Ze vinden het fijn om af en toe eens lekker bij de pedagogisch medewerker te komen zitten en te kletsen over alle indrukken die ze die dag gehad hebben. De inrichting van onze groep is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. We werken voornamelijk met hoeken. We hebben een keukenhoek, een bouwhoek en een puzzelhoek. Naast deze hoeken is er voor de kinderen nog voldoende ruimte voor ander spel. Er zijn bijvoorbeeld auto’s en er is een knikkerbaan. De activiteiten die worden uitgevoerd worden op de leeftijd van de kinderen afgestemd. Kinderen kunnen zelf al goed uitleggen wat ze wel en niet leuk vinden om te doen. Samen met de pedagogisch medewerkers kijken we naar een uitdagende activiteitenplanning waarbij de kinderen hun wensen en interesses mogen delen.

De groep Galaxy: is voor kinderen van 7 tot 13 jaar zijn van harte welkom op onze nieuwe BSO groep. De inrichting van de groep is volledig afgestemd op de leeftijd van de kinderen. We hebben hoge, ronde tafels met krukken, een grote knutseltafel, een chill/leeshoek, een make-uptafel, een spelletjeshoek en een vloerkleed om verschillende bouwmaterialen te kunnen gebruiken. Ook maken we voornamelijk gebruik van echte materialen. We drinken uit een glas en hebben in plaats van plastic, normaal servies. De kinderen mogen gebruik maken van de hal en af en toe mogen de kinderen gebruik maken van het handvaardigheidslokaal, dat naast onze groep zit. De activiteiten die worden uitgevoerd zijn, net als bij de andere groep uiteraard afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Aangezien er op deze groep oudere kinderen komen kunnen we met de kinderen in gesprek over de activiteiten. De kinderen kunnen goed aangeven waar hun interesses liggen en kunnen de pedagogisch medewerkers helpen bij het voorbereiden van nieuwe activiteiten.

Voorschoolse opvang

Om de dag rustig op te starten kan je ook gebruik maken van onze VSO. Zo begint je kind de dag spelend met vriendjes en brengen wij hem/haar naar de klas. We bieden VSO elke dag van de week aan van 7.30 tot 8.30 uur.

Meer weten?

Op de website van Kanteel vind je meer informatie over onze kinderopvang, met o.a. ons pedagogisch werkplan, GGD rapport, aanbod en tarieven. Neem snel een kijkje op: www.kanteel.nl/locatie/westerbreedte

Heb je vragen of wil je een rondleiding plannen? Dan kun je altijd contact opnemen met onze afdeling Relatiebeheer via relatiebeheer@kanteel.nl of 073-8511474. We helpen je graag verder.

Direct inschrijven?

Dat kan ook: www.kanteel.nl/inschrijven